Heinon taidesäätiön kokoelmanäyttely Luonnon edestä

Heinon taidesäätiön kokoelmanäyttely Luonnon edestä – teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta nähdään Kouvolan taidemuseossa Poikilossa 2.6.-30.8.2020

Luonnon edestä esittelee erilaisia tapoja kuvata maisemaa ja luontoa nykytaiteen keinoin. Se nostaa esille myös yhä ajankohtaisemmaksi käyvän aiheen – ihmisen monimutkaisen ja ristiriitaisen luontosuhteen. Teosten äärellä voimme pohtia, mitä voimme tehdä ja mitä meidän tulee tehdä luonnon edestä?

Heinon taidesäätiön kokoelma on yksi Suomen merkittävimmistä nykytaiteen kokoelmista. Kokoelman kartuttamisesta vastaavat kauppaneuvos Raimo Heino, rouva Raini Heino ja heidän poikansa galleristi, taidehistorioitsija Rauli Heino. Taidekokoelma on syntynyt Heinojen hankintojen ja henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta. Johtoajatuksena on ollut intohimo ja rakkaus taidetta kohtaan. Heinoille taide näyttäytyy ennen kaikkea henkisenä pääomana, ei sijoituskohteena.

Näyttelyn on kuratoinut Poikilo-museoiden intendentti Mari Lehtosalo. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Kouvolan taidemuseo ja Heinon taidesäätiö.

Luonnon edestä – teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta /
Kouvolan taidemuseo     2.6.-30.8.2020

Lisätietoja: www.heinontaidesaatio.fi / www.poikilo.fi