Galleria Heino – Summer Collection

Summer Collection -näyttely esittelee yhdeksän gallerian taiteilijan teoksia. Esillä on valikoima erilaisia tyylejä, teemoja ja eri tekniikoin tehtyjä uudempia ja vanhempia teoksia taiteilijoiden työhuoneilta: maalausta, veistosta ja valokuvaa.

Kuvataiteilija Marko Backmanin maalauksessa huoneeseen heijastuu kuva Suomen kansallismaisemasta, jota ihminen tuntuu katsovan, vaikka onkin läsnä maalauksessa vain poissaolonsa kautta.

Valokuvataiteilija Miklos Gaál esittelee laajan rantanäkymän, jossa hän hyödyntää suurkuvakameran tarjoamia mahdollisuuksia perspektiivin luomisessa. Gaálin kaukaa kuvattujen maisemien osittain sumeat ja osittain tarkat alueet luovat näkymiä arkimaailmaan, joita silmä ei kykene normaalisti havaitsemaan.

Kuvataiteilija Bo Haglund esittelee maalauksellisia piirustuksia, jotka hän koostaa sarjakuvamaisista elementeistä ja hahmoista luoden mielikuvituksellisia näyttämöllisiä kohtauksia. Kuvataiteilija Samuli Heimosen maalaus pohjautuu englantilaisen taidemaalarin John Martinin vuosina 1851-1853 maalaamaan teokseen Plains of Heaven. Heimonen on tutkinut tätä hänelle itselleen erityisen tärkeää maalausta usein Lontoon Tate Britain-museossa. Hän on maalannut teoksen uudelleen muistinvaraisesti muuttaen samalla monia yksityiskohtia. Teoksen nimi Etsijä viittaa maalauksessa esiintyvään ratsastajaan koiransa kanssa, mutta myös Heimoseen itseensä maalarina. Maalaamalla teoksen uudelleen hän on yrittänyt purkaa maalauksen mysteeriä ja selvittää, miksi se kiehtoo häntä niin paljon. Vain näin hän on pystynyt avaamaan itsellensä teoksen lukuisat tilat ja kätköt ja ehkä ymmärtämään enemmän myös itseään.

Kuvanveistäjä Aaron Heino esittelee orgaanisia luonnon muotoja tai hedelmiä kuvaavia veistoksia, joissa kiiltäväksi maalattu virheetön pinta yhdistyy kontrastisesti rosoiseen käsittelemättömään alumiiniin. Suomen taideakatemian vuonna 2019 palkitseman Heinon pääosin uusista veistoksista koostuva yksityisnäyttely Off Topic nähdään Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa 2.6.-12.12.2021.

Taidemaalari Lauri Laineelta on esillä maalaus hänen naishahmoja kuvaavasta maalaustaiteen historiaa henkivien maalausten sarjastaan. Kuvataiteilija Anssi Törrönen esittelee näyttelyssä veistoksellisen ihmishahmoihin viittaavan maalauksen, jossa pohdiskellaan ihmisen maailmassa olon kysymyksiä.

Taidemaalari Kristiina Uusitalolta on esillä maisemallinen näkymä, joka on enemmän kokemuksen kuin paikan kuva. Muiden näyttelyn teosten tavoin siinä näyttäytyy kokemus kesästä ja sen tunnelmista, väreistä ja valosta. Kuvataiteilija Jan Kenneth Weckmanin qr-koodilla luettavissa ”modernistisissa” maalauksissa odottaa katsojaa yllätys – vuoropuhelu katsojan ja teoksen välillä.    

Tervetuloa!

Rauli Heino

Vieraillessasi galleriassa noudatathan yleisiä Covid19:sta leviämistä ehkäiseviä suosituksia. Covid19 pandemiasta johtuen emme järjestä avajaispäivänä tarjoilua.